Læsetid: 4 min.

En hundesnudehistorie fra Norge skal redde os fra syndflodens stigende have

I Kenneth Steven og Øyvind Torseters ’Hvordan hunden fik sin våde snude’ bringes den gamle fortælling om Noa og syndfloden op i nutiden med klimaforandringer og stigende have
Der er så meget godt at sige om denne billedbog. At den inviterer til meddigtning og samtale, at der ved hver bladring kommer en ny overraskelse, at begyndelsesbogstaverne er dekorerede som i gamle bøger og formet af enten vandrør, brædder eller tovværk. Og så den brave hund, selvfølgelig, skriver Kamilla Löfström.

Der er så meget godt at sige om denne billedbog. At den inviterer til meddigtning og samtale, at der ved hver bladring kommer en ny overraskelse, at begyndelsesbogstaverne er dekorerede som i gamle bøger og formet af enten vandrør, brædder eller tovværk. Og så den brave hund, selvfølgelig, skriver Kamilla Löfström.

fra bogen

15. november 2019

Det smarte ved børn er, at de skal have bøger læst højt. Noget andet smart er billedbøger, der giver voksne lyst til at læse for børnene. Tyske Wolf Erlbruch (der har tegnet Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved og en masse andre lige så skønne bøger) sagde engang på Bogforum, at hans strategi var at skrive og tegne børnebøger, som gav den voksne lyst til at læse med barnet. Det er en god strategi.

Kenneth Steven og Øyvind Torseter (ill.): ’Hvordan hunden fik sin våde snude’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu