Læsetid: 4 min.

’Is-slottet’ lokker dig til at læse videre, selv om du faktisk slet ikke tør

Det er en isnende, ja, chokerende oplevelse at læse nordmanden Tarjei Vesaas roman ’Is-slottet’, der i 1964 vandt Nordisk Råds Litteraturpris. En gådefuld, fortryllende roman om ukendte længsler, ensomhed og naturens kraft
Is-slotteter en mystisk roman, som spinder læseren ind i en slags drømmende uhygge, der ikke bare forsvinder, selv hvis man alligevel finder modstandskraften til at holde en pause, skriver Nanna Goul.

Is-slotteter en mystisk roman, som spinder læseren ind i en slags drømmende uhygge, der ikke bare forsvinder, selv hvis man alligevel finder modstandskraften til at holde en pause, skriver Nanna Goul.

Batzer & Co.

15. november 2019

Det er en af de mest benyttede klicheer, når man vil anbefale en bog, at man fremhæver, hvor umuligt det var at stoppe i læsningen af den pågældende bog: Jeg læste den i ét stræk! Sådan noget.

I min læsning af Tarjei Vessas Is-slottet havde jeg også oplevelsen af ikke at kunne stoppe, men det var på en anden og langt mere truende måde. Det var, som om der gennem romanen flød en slags mørkt opium ind i bevidstheden, som om sangen fra en sirene lokkede mig til at læse videre, selv om jeg faktisk slet ikke turde.

Tarjei Vesaas: ’Is-slottet’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu