Læsetid: 6 min.

Jon Fosse har skrevet 500 sider uden et eneste punktum

Jon Fosses forkyndende, suggererende skrift er på én gang skrivekunst og idrætspræstation
De mange, mange tættrykte sider anvendes i stedet på at fremstille den i skriften omsatte bevidsthed, tanken i uophørlig bevægelse fra det ene moment til det næste, livet opfattet som en fortløbende drøm, skriver Erik Skyum-Nielsen.

De mange, mange tættrykte sider anvendes i stedet på at fremstille den i skriften omsatte bevidsthed, tanken i uophørlig bevægelse fra det ene moment til det næste, livet opfattet som en fortløbende drøm, skriver Erik Skyum-Nielsen.

Batzer & Co.

15. november 2019

Norske Jon Fosse, som undertiden nævnes som seriøs kandidat til den litterære Nobelpris, ville måske snarere have vinderchancer i forhindringsløb ved OL. Således har han i sin nyeste roman formået at skrive over 500 sider uden et eneste punktum!

Oven i denne i sig selv beundringsværdige bedrift udviser han en imponerende udholdenhed, hvad angår kunsten at afstå fra et gammeldags plot. De mange, mange tættrykte sider anvendes i stedet på at fremstille den i skriften omsatte bevidsthed, tanken i uophørlig bevægelse fra det ene moment til det næste, livet opfattet som en fortløbende drøm.

Jon Fosse: ’Det andet navn. Septologien 1’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu