Læsetid: 3 min.

’Klimatosset’ på Radio4 har brug for færre Flemming Møldrupper og flere faktiske eksperter

’Klimatosset’ på Radio4 introducerer originale vinkler og dejligt konkrete løsninger på klimakrisen. Men det går for stærkt, og de kritiske spørgsmål udebliver, synes videnskabsjournalist Louise Schou Drivsholm
Typisk er det forskere, som løber med det meste af taletiden i klimadækningen. Men i Nina Bendixens radioprogram 'Klimatosset' medvirker mange forskellige typer i panelet. Alt fra Dansk Erhvervs klima- og energichef Ulrich Bang til livstilsekspert Flemming Møldrup.

Typisk er det forskere, som løber med det meste af taletiden i klimadækningen. Men i Nina Bendixens radioprogram 'Klimatosset' medvirker mange forskellige typer i panelet. Alt fra Dansk Erhvervs klima- og energichef Ulrich Bang til livstilsekspert Flemming Møldrup.

Jacob Ehrbahn

21. november 2019

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard havde næppe forestillet sig, at hun ville få et radioprogram opkaldt efter sin udtalelse om, at hendes partis dårlige resultat til europaparlamentsvalget skyldtes »klimatosser«.

Men det er formentlig derfra, Radio4 har fundet inspiration til titlen på radiokanalens ugentlige klimaprogram – der hedder ’Klimatosset’.

Ambitionen er ifølge programbeskrivelsen, at værten Nina Bendixen – tidligere vejrvært på DR – skal »klæde lytterne på til at forstå fremtidens klimaudfordringer« og samtidig introducere bæredygtige løsninger i hverdagen. En slags grønne konstruktive news you can use.

Den allerførste udsendelse handler derfor blandt andet om noget så håndgribeligt som huskøb. Kommunikationsansvarlig Mikkel Milsgaard fra Realmæglerne er i studiet for at fortælle om en ny kampagne, der skal nudge danskerne til at bruge mere, ja, energi på at tænke over energimærkningen af deres hjem.

»Vi danskere er ikke gode nok til at vælge bolig ud fra et klimaperspektiv,« som han konstaterer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • ingemaje lange
  • Olaf Tehrani
  • Carsten Munk
  • Viggo Okholm
Thomas Tanghus, ingemaje lange, Olaf Tehrani, Carsten Munk og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Overeksponering kalder man det, som både radio og tv forfalder til.

Hvorfor skulle/skal man høre og se Adrian Hughes, Anne Glad, Flemming Møldrup m.fl. i tide og utide?

Er det mangel på talenter eller fantasi?

Jan Eskildsen, jørgen djørup, Herdis Weins, Lillian Larsen, ingemaje lange, jens christian jacobsen, Ole jakob Dueholm Bech og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Man kan have for megen selvtillid. Man kan have for megen tiltro til egne evner og overblik.
Dunning-Kruger effekten demonstreres hver uge. Man siger ikke nej til ekstra penge, og som Upton Sinclair skrev: "It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends upon his not understanding it". Og mediernes redaktioner bider ikke den hånd, de helt eller delvis lever af.