Læsetid: 4 min.

Jeg kommer ikke til at slukke for Radio4 Morgen. Dertil er det for kedeligt og ufarligt

Radio4’s morgenflade fra seks til ni mandag til fredag er hyggeligt, ufarligt og til tider kedeligt. Det er ikke banebrydende, nytænkende radio, men det behøver det måske heller ikke at være
Morgenværterne på Radio4 er friske og venlige og forsøger tydeligvis at sende det gode humør hjem i folks soveværelser eller køkkener fra morgenstunden. Ikke altid vellykket, for eksempel da den ene vært mandag morgen spørger sin medvært: »Det er den 11/11. Hvem har fødselsdag i dag?« Hvorefter han selv svarer: »Det har bageren.«

Morgenværterne på Radio4 er friske og venlige og forsøger tydeligvis at sende det gode humør hjem i folks soveværelser eller køkkener fra morgenstunden. Ikke altid vellykket, for eksempel da den ene vært mandag morgen spørger sin medvært: »Det er den 11/11. Hvem har fødselsdag i dag?« Hvorefter han selv svarer: »Det har bageren.«

Ernst van Norde

19. november 2019

Når mit vækkeur ringer om morgenen, tænder jeg som det første for min radio.

Engang hørte jeg altid P1 Morgen, men oplevede ofte, at det var så søvndyssende, at jeg faldt i søvn igen. Så skiftede jeg over til Radio24syv Morgen. Det var helt klart bedre, selv om der nogle gange gik så meget blodhund i den, at jeg måtte hoppe over på P4. 

Nu er der så kommet en ny mulighed i radiolandskabet. De seneste dage har jeg tændt for Radio4 Morgen. 

Jeg er indlandsjournalist på Information, men har i to måneder op til lukningen af Radio24syv arbejdet som reporter på Radio24syv Morgen, der som bekendt blev lukket ned, fordi de ikke ville flytte vest for Storebælt. 

Det giver min lytning nogle særlige forudsætninger. Som journalist har jeg brug for at blive klædt på til arbejdsdagen og håber, at jeg opdager nye historier, som jeg ikke har hørt om i TV Avisen eller læst på Ritzaus telegramrulle.

Og når det kommer til at føre lytterne igennem væsentlige og vedkommende nyhedshistorier er Radio4 Morgen fint med. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Cristina Nielsen
Alvin Jensen og Cristina Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

jens christian jacobsen

Jeg hørte 24/7 da den eksisterede. Næsten hver dag. Nu hører jeg Radio4. Hver dag. De gør det glimrende. Afvekslende, god research og med overraskende mange indslag fra den region i DK som Laura Friis Wang elsker: Hovedstaden. Men Radio4 er ikke selvfed. Ikke endnu i al fald. Som 24/7 var. Det er en befrielse. Derfor ingen dag uden Radio4.

Dorte Sørensen

PS: Men mon det var det Per Stig Møller ønskede, da han tog en kanal fra DR og gav til det Berlingskehus fulgt licens betalt.

Hvis radio 24/7 var selv fed så havde de da noget at have det i.
Tænk sig radio uden evigheds loop.
Bortset måske fra Rusdis evigheds roulette.

Søren Jensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

Jeg ville heller ikke afvise Radio4 bare fordi de ikke er 24/7, så jeg har tændt for dem i bilen på vej til og fra arbejde. Jeg savner jo en taleradio, men den her virker lidt tandløs. Hvorfor udfordrer de ikke politikerne? Hvorfor stiller de ikke politiker til regnskab? Hvordan vil radio4 holde sig relevant uden nerve?

Det kan godt være at man ikke kæfter op, hvis man er den nye dreng i klassen, men man skal vel heller ikke sætte sig lige foran lærerens skrivebord, som en anden duks. Så holder man ikke længe. Man må håbe Radio4 kommer i arbejdstøjet og går vore folkevalgte på lidt klingen i fremtiden. Lige nu kommer de lige så velfriserede ud af studiet som de kom ind, ikke engang en let brise har Radio4 ladet slippe ind. Det bliver kedeligt. Ansæt nu nogle journalister eller bare en eller anden med en menig eller en personlighed.

Dorte Sørensen

Kristian Jensen - du behøver ikke savne en taleradio. DR har P1, der har et ret alsidig program og også med kritiske spørgsmål., osv.
En ting jeg godt kunne undvære er, at de nu er begyndt at tale megen om fodboldt mv.