Læsetid: 2 min.

Luftflugt over Jerntæppet i ballon lyder som god action. Det er det bare ikke

Hvem gider ikke se en film om østtyskeres forsøg på at flygte over Jerntæppet i luftballon? De menneskelige konsekvenser af DDR’s sociopolitiske vanvidseksperiment og kontrasten til vestens kapitalistiske samfund er jo kilder til evig fascination. Desværre bliver filmen ’Flugten fra Østtyskland’ aldrig mere end elementært spændende
Hvem gider ikke se en film om østtyskeres forsøg på at flygte over Jerntæppet i luftballon? De menneskelige konsekvenser af DDR’s sociopolitiske vanvidseksperiment og kontrasten til vestens kapitalistiske samfund er jo kilder til evig fascination. Desværre bliver filmen ’Flugten fra Østtyskland’ aldrig mere end elementært spændende

Another World Entertainment

8. november 2019

Ostalgi – den nostalgiske længsel efter det svundne DDR, Østtyskland fra før Murens Fald – har svære kår i den aktuelle film Flugten fra Østtyskland. Bevares, man kan måske godt komme til at længes mod disse simplere tider, før internet, klimakrisestemning og wellnesstyranni. Længes mod teaktræsmøblerne vedtagne konventioner, de gavmilde skjorteflipper, stramme jakker, rigelige smøgpauser og mønstrede tapeter.

Men Flugten fra Østtyskland interesserer sig ikke for længsel, den interesserer sig for action og paranoia.

Og, ja, det er da også en elementært spændende film, der fortæller historien om familien Strelzyk og Wetzel, der syr en kæmpe luftballon i al hemmelighed. Målet er at flygte fra DDR, og filmen har et klimaks allerede 25 minutter inde, mens resten af filmen fører frem til en gentagelse af dette klimaks.

Første klimaks: Da det mislykkes for vores gennemsympatiske hovedpersoner at flyve i luftballon over Jerntæppet og ind i Vesten. Klimaks to: Da de forsøger igen – nu i en kamp mod uret, da myndighederne har fundet deres første, forliste luftballon og kommer stadig tættere på at finde dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tusinder af Østeuropæere rejste mod vest uden særlig form for dramatik. Men 50-års fortællingen ville ikke være den samme, hvis man ikke fremhævede de spektakulære af dem. Så er det bare ærgerligt at det filmiske halter.