Læsetid: 3 min.

Maren Uthaugs nye bog om en familie under afvikling giver slægtsromanen en vild dimension

’En lykkelig slutning’, hedder Maren Uthaugs tredje roman om en slægt af bedemænd, der alle har deres egen indfaldsvinkel til livet og døden. Romanens kombination af rå humor, varme og en vis kynisme gør den til én af årets vildeste romaner
Gennem dødens optik skildrer Maren Uthaug livet fra nye vinkler, og romanen 'En lykkelig slutning' både morer og provokerer sin læser med sin fortælling om en række hovedpersoner, der balancerer på sympatiens knivsæg.

Gennem dødens optik skildrer Maren Uthaug livet fra nye vinkler, og romanen 'En lykkelig slutning' både morer og provokerer sin læser med sin fortælling om en række hovedpersoner, der balancerer på sympatiens knivsæg.

Thomas Howalt Andersen Scanpix

22. november 2019

Et dynasti af bedemænd, der på hver sin måde er draget af døden og de døde, spiller de skiftende hovedroller i Maren Uthaugs tredje roman, En lykkelig slutning, der med humor udfordrer sin læsers empati og gode smag.

Romanens fortæller, Nicolas, er 7. generation i bedemandsdynastiet og bekymret for, hvordan det skal gå hans to børn, tvillingerne Christian og Liliane på 12 år. For hver generation akkumuleres nemlig familiens særheder, erkender Nicolas, der selv er nekrofil og drages af ’kold hud’.

Maren Uthaug: ’En lykkelig slutning’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu