Læsetid: 6 min.

Dette er ikke den nye generations bud på en Hitler-biografi

Brendan Simms mener i sin Hitler-biografi, at det ikke var Sovjetunionen og kommunismen, der var Hitlers hovedfjende, men den angelsaksiske verden. Hovedtesen overbeviser ikke
Brendan Simms henter størstedelen af sin evidens i Hitlers mange taler i 1920’ernes begyndelse, hvor han er meget optaget af de vestallierede. Men at bolsjevismen ikke optager Hitlers verdensforståelse i årene umiddelbart efter 1. Verdenskrig er ikke så underligt, skriver Joachim Lund.

Brendan Simms henter størstedelen af sin evidens i Hitlers mange taler i 1920’ernes begyndelse, hvor han er meget optaget af de vestallierede. Men at bolsjevismen ikke optager Hitlers verdensforståelse i årene umiddelbart efter 1. Verdenskrig er ikke så underligt, skriver Joachim Lund.

University of Cambridge

8. november 2019

»En fantastisk demagog,« skrev den amerikanske militærattaché i Berlin, Truman Smith, efter et møde med tysk politiks nyskabelse, en 33-årig supernationalist ved navn Adolf Hitler, i München i 1922. »Jeg har sjældent lyttet til en så logisk og fanatisk mand. Hans magt over hoben må være kolossal.« Det var den, og den skulle blive endnu større.

Med sine retoriske gaver og politiske evner tiltvang Hitler sig i løbet af de næste år magten over først partiet og siden store dele af den tyske befolkning.

Brendan Simms: ’Hitler. Kun hele verden var nok’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer