Læsetid: 4 min.

Den østrigske forfatter Robert Seethaler giver de døde stemme og minder os om, at et liv aldrig slutter helt

Nu ved jeg, hvordan døden er, siger en af de døde. ’Men jeg siger ikke noget. Det er forbudt at fortælle om døden’
Titlen på Robert Seethalers roman, Fælleden, understreger fællesskabet og samtalen, der finder sted mellem døde og levende. Det fælles går også på byens fællesskab, både romanens konkrete Paulstadt og den ’by’, enhvers by og enhvers historie, den spejler.

Titlen på Robert Seethalers roman, Fælleden, understreger fællesskabet og samtalen, der finder sted mellem døde og levende. Det fælles går også på byens fællesskab, både romanens konkrete Paulstadt og den ’by’, enhvers by og enhvers historie, den spejler.

Kristeligt Dagblads Forlag

29. november 2019

Kan de døde tale? Eller som den ældre mand, som introduceres på de første sider i østrigske Robert Seethalers roman, siger: Hvordan ville det mon være, hvis hver enkelt stemme fik en chance for at blive hørt endnu en gang?

Den ældre mand møder vi først på kirkegården, hvor han sidder på sin faste plads under et krumvokset birketræ og kigger ud over stenene.

Robert Seethaler: 'Fælleden'.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu