Læsetid: 3 min.

På Radio4 sker det sære: Værten tager lytteren alvorligt. Fordi det har lytteren fortjent

Radio4 har allerede vist, at de giver ætertid til anderledes stemmer. Det kan noget. Og så er der en hel masse, som det ikke kan
Radio4 har lovet os og DF, at lytteren vil komme til orde.

Radio4 har lovet os og DF, at lytteren vil komme til orde.

Flemming Krogh

11. november 2019

Formiddagsprogrammet Ring til Due er det mindst 90’er-ironiske, jeg nogensinde har lyttet til. Programmet, der går ud på, at lytterne kan ringe til Due, Camilla Due Frederiksen (Ring/Due = Ringdue), havde onsdag i denne uge dedikeret programmet til en kurrende snak om ligestilling.

En ny undersøgelse mente at kunne vise, at en hel masse danskere mente, at ligestillingen var gået for langt, så Due havde samlet et lytterpanel bestående af to jyske kvinder med forskellig alder i studiet og holdt telefonerne åbne.

Det sidste benyttede en flink læser sig af. Han ville bare gerne spørge, hvad der var blevet af ligestillingen i forhold til boligindretning. For som han konstaterede aldeles uagressivt og sandsynligvis med rette:

»Kvinder vil helst ikke have store højttalere ved fjernsynet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Malan Helge
  • ingemaje lange
  • David Zennaro
  • Viggo Okholm
  • Anders Olesen
  • Caspar Christiansen
  • Steffen Gliese
  • Eva Schwanenflügel
Malan Helge, ingemaje lange, David Zennaro, Viggo Okholm, Anders Olesen, Caspar Christiansen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så var der endelig en, der hørte det samme som mig i Yazdanis udsendelse, det var rart. Man kan genhøre den og mange andre udsendelser nu fra det, de kalder podcastsiden ud for hvert program.

jens christian jacobsen, ingemaje lange og Søren Kramer anbefalede denne kommentar

"en time i deres selskab gav håbet om, at vi måske kan få øjeblikke af anderledes erkendelser ud af, at studiet ligger for langt væk fra de voksne"

At P1 ikke længere lukker lyttere igennem skyldes vel, at flertallet af udsendelserne produceres uden for radiohuset af private producenter, som betales for at levere "tæt" stof?

Michael Nielsen

Radio 247 var en pose blandede bolcher nogle programmer var frygtelige men så kunne man jo bare slukke, med radio4 er vi tilbage i kravlegården.

Bo Kelting, Marie Jensen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Hvis jeg lytter til en radio er det som regel 24/7. Bevares bruger stadig P1 om morgenen, men DR er i den grad faldet af på det, så slukker faktisk for min radio i dag

Det er sgu da en relevant konstatering, at lytteren også (ligesom læserne hos Information og lyttere og seere hos DR) hos 24syv var reduceret til forbrugere, men at man forhåbentlig på Radio4 kan finde en anden mere inkluderende medieform.

Thomas Christensen

Der var ofte lyttere igennem på 24syv. At sige andet er decideret løgn. Den anmeldelse virker nærmest som bestilt arbejde.

Bo Kelting, Lillian Larsen, Kim Houmøller og Marie Jensen anbefalede denne kommentar