Læsetid: 4 min.

Politisk polarisering overdøver #MeToo i ny bog om Brett Kavanaugh

To New York Times-journalisters bog om USA’s nye højesteretsdommer Brett Kavanaugh er pæn uden at være hverken udfordrende eller farlig
Bogen tegner et billede af højesteretsdommeren Brett Kavanaugh, som en smådoven, lidt under middel-studerende, der er båret frem af sit miljøs velstand og gode forbindelser.

Bogen tegner et billede af højesteretsdommeren Brett Kavanaugh, som en smådoven, lidt under middel-studerende, der er båret frem af sit miljøs velstand og gode forbindelser.

Brendan Smialowski

8. november 2019

For lidt over et år siden sad millioner af amerikanere foran deres tv-skærme og fulgte et drama, der illustrerede det totalt polariserede USA. Præsident Trumps kandidat til den livsvarige og helt centrale post som højesteretsdommer, den 53-årige Brett Kavanaugh, blev krydsforhørt af Senatets retsudvalg, efter at psykologiprofessor Christine Ford Blasey i et hjerteskærende vidnesbyrd havde fortalt senatorerne, at i sommeren 1982 havde den dengang 17-årige Kavanaugh forsøgt at voldtage hende. Hun var 15 år.

Kavanaugh afviste indigneret anklagerne og med en stemmende rystende af vrede gik han til frontalt modangreb og mere end antydede, at Christine Ford var en del af en venstreorienteret hetz imod ham. Det republikanske flertal sikrede hans udnævnelse til højesteretsdommer, og Christine Ford måtte vende hjem til Californien, stemplet som en løgner af republikanerne og hyldet som en helt af demokraterne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer