Læsetid: 3 min.

Radio4 vil gerne hjælpe os med cirka alting

Den konstruktive og opbyggelige tilgang, der går igen i mange af Radio4’s programmer, viser, at kanalen har valgt at gå den modsatte vej af den kanal, de afløser på FM-båndet
Radio4's så klare valg om at være opbyggelig og konstruktiv, er det diametralt modsatte af den bidske og ofte sarkastiske radiostation Radio24syv, som Radio4 afløser.

Radio4's så klare valg om at være opbyggelig og konstruktiv, er det diametralt modsatte af den bidske og ofte sarkastiske radiostation Radio24syv, som Radio4 afløser.

Flemming Krogh

6. november 2019

Det er en usædvanligt hjælpsom radiokanal, der den sidste lille uge har stillet sig til tjeneste på FM-båndet. Knap halvdelen af alle Radio4’s magasinprogrammer handler helt eller delvist om at løse problemer og hjælpe nogen med noget.

Samtaleprogrammet Jeg plejede at tro på for evigt vil stille og roligt prøve at gøre livet nemmere at leve og tale om ved at nedbryde tabuer om død, sorg og savn. Du er ikke alene skal eksempelvis modvirke ensomhed hos enlige, mens erhvervsmagasinet Fremtidens forretning fokuserer på bæredygtighed.

Værten i Verdens lykkeligste arbejdsmarked er en tillidsrepræsentant med planer om optimering af samfundet som sådan, og i Lobbyland skal værterne formidle EU-stof ved at se på, hvordan Danmark kan få mere ud af medlemskabet. Reportageserien Lykkevejen handler (ligesom en halv snes tv-programmer) om en, der godt vil have det bedre med sig selv og finde en kæreste. Og i Comedy Kontoret kan man guddødeme få tips og tricks til at være sjov.

Så meget hjælp at hente!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Michael Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • ingemaje lange
Michael Jensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

I løbet af mandag er mange flere udsendelser dukket op som podcast.
Jeg vil helt specifikt anbefale Jens Philip Yazdanis 'Den næste generation', som om noget er fuldkommen modsat alt, hvad vi har hørt længe: respektfuld samtale om i første udsendelse mistrivsel mellem ungdomspolitikere. Respektfuldt, indbyrdes inspirerende og dermed pegende frem mod løsninger igennem jordnære, præcise analyser. Yazdanis gæster var formændene for hhv. DGS (Danske Gymnasieelevers Sammenslutning) og DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom).
De var langt fra enige, men de var enige om nok om problematikken til at give os andre en langt bedre forståelse kompleksiteten.
Det mindede på den måde om den udsendelse, jeg stadig ikke har identificeret, jeg hørte søndag aften, og som handlede om transseksuelle i elitesport. Atter en samtale mellem dem, der skal tage stilling til de praktiske aspekter - hvilket vi har savnet, fordi det jo faktisk er dem, politikerne skal lytte til og inspireres af til lovgivningsarbejdet.

Johanna Haas, Jesper Sano Højdal, Eva Schwanenflügel, Søren Kramer, David Zennaro, ingemaje lange og Søs Jensen anbefalede denne kommentar