Læsetid: 4 min.

Romanmester i novelleform

Amerikanske Jeffrey Eugenides, der fik Pulitzerprisen for ’Middlesex’, samler i ’Andenhåndsvidne’ 30 års noveller af jævn god kvalitet
Produktiv er den 59-årige Jeffrey Eugenides ikke, og det kan også være svært at genkende noget overordnet tema i forfatterskabet. Kærlighedsintriger, identitetskriser og kønskampe er der masser af, og inspirationen fra de store tykke klassikere skrevet af Austen, Eliot og Tolstoj er tydelig og fermt håndteret, skriver Tonny Vorm.

Produktiv er den 59-årige Jeffrey Eugenides ikke, og det kan også være svært at genkende noget overordnet tema i forfatterskabet. Kærlighedsintriger, identitetskriser og kønskampe er der masser af, og inspirationen fra de store tykke klassikere skrevet af Austen, Eliot og Tolstoj er tydelig og fermt håndteret, skriver Tonny Vorm.

Ricardo Barros

8. november 2019

»Hvis du er så klog, hvorfor er du så ikke rig?« spørger Kendall Wallis sig selv i »Det store eksperiment«, en af de bedste tekster i Jeffrey Eugenides’ første novellesamling, Andenhåndsvidne.

Som de fleste andre af bogens hovedpersoner længes Kendall efter et bedre liv, og som dem alle har han ikke råd til det. Den 45-årige tidligere digter og nuværende redaktør på et lille forlag, »havde aldrig forventet at blive lige så rig som sine forældre, men han havde aldrig forestillet sig at han ville komme til at tjene så lidt eller at det ville gå ham så meget på«.

Jeffrey Eugenides: ’Andenhåndsvidne’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu