Læsetid: 4 min.

Et rotteliv som kvinde: Joyce Carol Oates har skrevet en roman om den ætsende maskulinitet

Den hvide mand er ikke til at stole på – og indimellem svær at tro på – i Joyce Carol Oates’ seneste roman om maskulin vold og kvindeundertrykkelse i USA
De kulørte mandeportrætter er den eneste svaghed ved Joyce Carol Oates’ i øvrigt stærke roman om maskulinitetens afskyelige væsen og kvindens på én gang skrøbelige og stærke psyke i dagens USA, skriver Tonny Vorm.

De kulørte mandeportrætter er den eneste svaghed ved Joyce Carol Oates’ i øvrigt stærke roman om maskulinitetens afskyelige væsen og kvindens på én gang skrøbelige og stærke psyke i dagens USA, skriver Tonny Vorm.

Rino Bianchi/Scanpix

29. november 2019

Joyce Carol Oates er ofte blevet beskyldt for at skrive for hurtigt og for meget. Mere end ti romaner er det blevet til over de seneste ti år, de fleste af dem murstenstykke og handlingsmæssigt svære at skelne fra hinanden, når de efter endt læsning er sat på reolen.

Med jævne mellemrum resulterer den 81-årige amerikanske forfatters produktivitet dog i et værk, der dirrer af litterær styrke og minder os om, hvorfor forfatteren ofte nævnes som kandidat til Nobelprisen i litteratur.

Joyce Carol Oates: ’Mit liv som rotte’.

Gucca
Det er næsten tilfældet med Mit liv som rotte.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ole Kresten Finnemann Juhl

Sikke dog en generalisering:
Disse kulørte mandeportrætter er vel den eneste svaghed ved Joyce Carol Oates’ i øvrigt stærke roman om maskulinitetens afskyelige væsen og kvindens på én gang skrøbelige og stærke psyke i dagens USA.
... fra forfatterens side!