Læsetid: 3 min.

’Sidste bud’ skaber billeder, det er værd at kigge på, mens elegant klaver leder fortællingen

Finske Klaus Härös ’Sidste bud’ bruger malerisk kunstverdenen som ramme for et lavmælt familiedrama
Finske Klaus Härös ’Sidste bud’ handler om den aldrende kunsthandler Olavi (Heikki Nousiainen), der drømmer om at gøre en sidste vellykket handel. 

Finske Klaus Härös ’Sidste bud’ handler om den aldrende kunsthandler Olavi (Heikki Nousiainen), der drømmer om at gøre en sidste vellykket handel. 

Filmbazar

7. november 2019

For mange herhjemme er finsk film naturligt nok mest forbundet med Kaurismäki-brødrenes markante og særegne produktioner, for det er sjældent, vi får lov at se meget andet fra Finland i danske biografer.

Den finlandssvenske instruktør Klaus Härö er en af undtagelserne med film, som ligger langt fra Kaurismäki-tonelejet i både stil og indhold, og derfor har tendens til at gå lidt under radaren.

Siden den fine spillefilmsdebut, Elina – som om jeg ikke fandtes, har Härö lavet historiske dramaer med børn og unge som omdrejningspunkt, senest den oscarshortlistede Fægteren, som havde dansk premiere for tre år siden.

Med sin nye film Sidste bud rykker Härö nu op i nutiden og lader den unge generation stå mere i skyggen af den gamle, men som udgangspunkt går han stadig efter at skabe klassiske og tidløse fortællinger om universelle konflikter og konsekvenserne af tidens gang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu