Læsetid: 4 min.

’Af stjernestøv er du kommet’ er gedigen forskningsformidling til alle landets teenagere

Godt nyt om astrofysik, kvantemekanik, evolutionsbiologi
»Særligt nød jeg den klare fremstilling af Albert Einsteins årelange arbejde med at udvikle relativitetsteorien,« skriver Steen Nepper Larsen om bogen ’Af stjernestøv er du kommet – Forklaringer på hvorfor du er til‘.

»Særligt nød jeg den klare fremstilling af Albert Einsteins årelange arbejde med at udvikle relativitetsteorien,« skriver Steen Nepper Larsen om bogen ’Af stjernestøv er du kommet – Forklaringer på hvorfor du er til‘.

Emilio Segre

15. november 2019

»Mennesket er et pattedyr, og alle pattedyr har én fælles pattedyrsstamfar, der levede for cirka 100 millioner år siden,« skriver filosoffen og videnskabsjournalisten Bo Karl Christensen (f. 1982) i kapitlet »Hvorfor er der mennesker?« i bogen Af stjernestøv er du kommet – Forklaringer på hvorfor du er til.

Det er svimlende at tænke sig, at vi stammer fra en slags mus, der levede side om side med dinosaurerne. Og var sidstnævnte kæmpedyr ikke uddøde for 60 millioner år siden, var vi måske slet ikke blevet til som en selvstændig slægt under primaterne for cirka 2,5 millioner år siden.

Endnu vildere er det at tænke over, at universet blev født for 13,4 milliarder år siden, og at vi – som en avanceret og evolutionært forfinet form for levende, selvreproducerende og solbeskinnet stjernestøv med bevidsthed – derfor ikke har været hér på kloden ret længe.

Dertil kommer, at der findes mellem 100 og 1.000 milliarder andre galakser end vores solsystem og ’vores’ mælkevej, og at hver af disse indeholder milliarder af planeter, og at flere af disse måske kan (vise sig at) huse liv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen K Petersen
Steen K Petersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steen K Petersen

Glæder mig til at læse og kan anbefale en anden i samme genre, nemlig Bill Bryson fantastiske bog "en kort historie om næsten alt"