Læsetid: 4 min.

’Ungdoms sødme’ er en bøsset roman fra 1930’ernes homofobiske England

Denton Welchs malende og syrede roman om en ung mands sommerferie på landet i 1930’ernes England
Denton Welch beskriver i sin roman følelser, der stadig i dag kan få sindene i kog, nemlig spørgsmålet om børn, der har lyst til at identificere sig med noget andet end deres biologiske køn. Det er altid fint med litteratur, der kan sætte den slags debatter i perspektiv.

Denton Welch beskriver i sin roman følelser, der stadig i dag kan få sindene i kog, nemlig spørgsmålet om børn, der har lyst til at identificere sig med noget andet end deres biologiske køn. Det er altid fint med litteratur, der kan sætte den slags debatter i perspektiv.

Forlaget Sidste Århundrede

22. november 2019

Hvem har nogensinde hørt om Denton Welch (1915-48), engelsk maler og forfatter til Ungdoms sødme fra 1944, der nu er blevet oversat til dansk?

Ikke mig. Derfor søgte jeg først information på bogens syregrønne flap, hvor kultfilmskaberen John Waters kalder bogen »så preciøs, så hinsides bøsset, så lifligt subversiv«. På bogens anden flap fortæller Forlaget Sidste Århundrede, at alle Welchs romaner er selvbiografiske og har en fascination af »vildtvoksende haver, kulørte parfumeflakoner og maskuline fællesskaber«.

Denton Welch: ’Ungdoms sødme’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mads Peder Lau Pedersen

En enkelt kommentar til anmeldelsen:
"så hinsides bøsset" i John Waters-citatet lyder på engelsk "so beyond gay". "hinsides" i oversættelsen af citatet er i betydningen "ud over enhver grænse".