Læsetid: 2 min.

Ved afsnit 6 af ’Fred til lands’ vil alle i Ebberup slå seerens gejst ihjel

DR’s overdramatiske ’Fred til lands’ er begyndt at lide alvorligt under ikke at være sjov, ikke uhyggelig, ikke rigtigt mystisk, ikke rigtigt grov, ikke rigtigt poetisk. Er vi mon fanget i forfatteren Martins elendige roman om sin hjemby?
DR’s overdramatiske ’Fred til lands’ er begyndt at lide alvorligt under ikke at være sjov, ikke uhyggelig, ikke rigtigt mystisk, ikke rigtigt grov, ikke rigtigt poetisk. Er vi mon fanget i forfatteren Martins elendige roman om sin hjemby?

Tine Harden

11. november 2019

Oplysning til alle, der skulle have misset et par afsnit af DR’s dramaserie Fred til lands:

Landsbypsykopaten Mike er IKKE blevet slået ihjel endnu, selv om alle helst ser ham død. Men min personlige interesse for, om de faktisk får ham af dage, og hvem der elsker hvem og hvor dybt, og hvem der er biologisk far til hvem i den lille by, og hvem der i sin tid slog lægens søn ihjel, og på hvilken måde Milad har en gedulgt fortid som dræbermaskine i Irak, og hvad for resten Bibi gør med ønskebarnet, der er begyndt at forme sig i hendes mave, nu hvor det yderligere er sandsynliggjort, at hendes mand er pædofil, og om Mike måske i virkeligheden ikke KUN er OND?

Efter afsnit seks, og altså to timers underholdning før målstregen, er den interesse faldet ned af kørestolen og ligger nu og raller på gulvet med lidt bræk i mundvigen som en anden Mikes far, som de andre prøver at forgifte tilpas meget til senere at få adgang til at slå Mike ihjel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Den er måske ikke sjov, men efterhånden ufrivilligt komisk. Kan skurken Mike egentlig blive mere ond, og kan der efterhånden være flere med i komplottet, uden at det nærmer sig en parodi?

Vi har længe vidst at Mike var en skidt fyr, men her i 6.afsnit stjæler han ovenikøbet sin gamle invalide fars mad!! Hvad bliver det næste, at han voldtager sin lille uægte søn og optager det med mobilen og sælger det som børneporno? Dette ville så medføre, at moderen Liv også ville være med i sammensværgelsen, som hermed kom op på hele seks personer. Efterhånden træder hele Ebberup på tæerne af hinanden for at få lov til at rydde ham af vejen.

Thomas Tanghus, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det var så første afsnit, hvor det lykkedes mig, at koncentrere mig nogenlunde, men jo, det er lidt kedeligt og så også lidt sjovt; om det så er ufrivilligt er jeg ikke helt blevet enig med mig selv om...;)

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jeg hælder så nok mest til, at der er ufrivilligt - ellers havde de vel givet den mere gas med det komiske islæt...?;)

Thomas Tanghus, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Den ligger ikke først på listen mere. Plottet med Mike?? Hvorfor har han behov for at være et dumt svin hele tiden, han har jo et blødt punkt overfor drengen, som måske er hans? Det mangler man at få en forklaring på. Der er mange ting, som mangler en forklaring .

Kurt Svennevig Christensen

Jeg så det halve af det første afsnit, så havde jeg fået nok og læste derfor med undren Lone Nikolajsen anmeldelser.

Helt uenig ind til videre, men selve handling og lokalitet får måske mange her til at tage afstand.
Faktisk synes lille mig at skuespillet er godt og så kan vi så diskutere om nogle er så gennemsyret usympatiske i virkeligheden. Psykopater er svære at greje.

Randi Christiansen

Om ikke andet er det interessant at se, hvad dr synes hele danmark skal fjernsynsmades med søndag aften i primetime.

Serien virker skabelonagtig efter noir princippet med tidens hotte temaer i fokus : pædofili og psykopati sat i dyster udkantscenografi. Men godt skuespil - men når mike står og ser lalleglad og forelsket på den lille dreng rammer han for langt ved siden af sin sædvanlige type. Den scene burde have været mere nuanceret, så man ser den kærlige følelse kun lige netop trænge igennem hans i øvrigt ødelagte følelsesliv.