Læsetid: 4 min.

’1917’ er en voldsom oplevelse både følelsesmæssigt, psykologisk og fysisk

Sam Mendes tager os med ned i skyttegravene, ud på slagmarken og ind i hovedet på to unge soldater under Første Verdenskrig i den filmteknisk mirakuløse, men også stærke og uafrystelige ’1917’
Soldaten Schofield (George MacKay) er på en vigtig mission ind bag fjendens linjer i Sam Mendens’ intense krigsfilm, ’1917’.

Soldaten Schofield (George MacKay) er på en vigtig mission ind bag fjendens linjer i Sam Mendens’ intense krigsfilm, ’1917’.

Nordisk Film

2. januar 2020

To unge britiske soldater, Blake (Dean-Charles Chapman) og Schofield (George MacKay), får under Første Verdenskrig til opgave at forcere fronten og bevæge sig på tværs af slagmarken i et forsøg på at advare og stoppe 1.600 andre britiske soldater fra at angribe tyskerne og dermed gå i en fælde, som fjenden har lagt.

Det synes at være en umulig opgave, og Schofield har sine alvorlige forbehold, men for Blake bliver det personligt, da det viser sig, at hans bror er en af de 1.600 soldater, der er i fare for at blive dræbt.

Og således bevæger de to soldater – og hovedpersoner i Sam Mendes’ nye film, 1917 – sig i løbet af filmen fra en idyllisk græsmark et stykke bag fronten et sted i Frankrig frem til skyttegravene, ud i ingenmandsland, over slagmarken og ned i tyskernes, tilsyneladende forladte skyttegrave og videre ud bag det, der i hvert fald engang var fjendens linjer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu