Læsetid: 8 min.

Aarhus Teaters version af den originale emodreng Werther er en forestilling til alle urolige hjerter

’denungewertherslidelser’ på Aarhus Teater er en nygotisk fortolkning af Goethes klasssiker, som har blik for alle de forskellige former for kærlighed og sorg, der findes i originalen. For Werther som afvigernes fortaler, der både længes og væmmes ved normerne
Med så enkelt et udgangspunkt som tre skuespillere, en musiker og Aarhus Teaters mindste scene, formår Oshana og holdet bag forestillingen at skabe noget virkelig smukt og originalt ud fra Goethes forlæg.

Med så enkelt et udgangspunkt som tre skuespillere, en musiker og Aarhus Teaters mindste scene, formår Oshana og holdet bag forestillingen at skabe noget virkelig smukt og originalt ud fra Goethes forlæg.

Aarhus Teater

20. december 2019

Den unge Werther er, selvfølgelig, det oprindelige emo kid. En ung, ulykkeligt forelsket mand med et romantisk imperativ om at føle sine følelser, også når de leder lige ned i depressionen. På Aarhus Teaters Studio-scene har instruktør Sargun Oshana og scenograf Nathalie Melbye transponeret Goethes roman fra 1774 ind i et visuelt univers, der trækker på 80’ernes og 90’ernes subkulturer.

De slidte betonvægge, der omgiver scenen, er overmalet med naturmalerier og graffiti og minder om trøstesløs postpunk. »Love will tear us apart again«, som Ian Curtis fra Joy Division sang i 1980. Stearinlys, blomster, flæseskjorter og sort eyeliner peger på, at før New Romantics kom de gamle Romantics, ingen Strunge og Boy George uden Goethe og Novalis.

Under hele forestillingen er sanger, pianist og komponist Di Garbi på scenen. Hun sidder midt i det hele, med hvidmalet stenansigt og blomster i håret, ved et flygel og fremfører lieder og arier og melankolske popsange. Man fornemmer hende som en slags manifestation af en romantisk natur- eller dødsånd, smuk og dragende, men langtfra venligsindet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu