Læsetid: 5 min.

Arne Herløv Petersens roman fortæller om Mortens Nielsens digterliv og bratte død

Arne Herløv Petersen har skrevet en stilfærdig roman om besættelsestidens unge forfattere, fortalt fra digteren Morten Nielsens synspunkt frem til hans død, 22 år gammel. Romanen er ikke dårlig, men jeg ved ikke, hvad en moderne læser skal med den
Med en nølende kritisk anmeldelse som denne risikerer jeg at bistå Arne Herløv Petersen med at bevise, at han er underkendt, ja, forfulgt. Det gør dog ikke Hvede til nogen rigtig god eller vigtig bog i 2019, skriver Marie Louise Kjølbye.

Med en nølende kritisk anmeldelse som denne risikerer jeg at bistå Arne Herløv Petersen med at bevise, at han er underkendt, ja, forfulgt. Det gør dog ikke Hvede til nogen rigtig god eller vigtig bog i 2019, skriver Marie Louise Kjølbye.

Lars Just

20. december 2019

Morten Nielsen er én af besættelsestidens unge helgener takket være sine unikke digte og sin tidlige død, der tilmed er omgærdet af en vis mystik.

I sin nye roman Hvede fortæller Arne Herløv Petersen historien om Mortens liv, fra han som 19-årig forlader hjemmet i det nordjyske til sin død 22 år gammel den 29. august 1944 efter en kort, mindeværdig karriere som digter og modstandsmand.

Arne Herløv Petersen: ’Hvede’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Jeg har ikke læst den anmeldte bog, men Morten Nielsen er jo et ikon som James Dean - uden sammenligning i øvrigt. Sidstnævnte skal nu medvirke i en film. Man kan med teknik gøre ham "levende". Stemmen skal dog leveres af en anden.

Mht. Morten Nielsen udsendte DR-radio en podcast for et års tid siden, som omhandlede spekulationerne om hans tidlige død. Det kunne nok være noget for et ungt/morderne menneske at høre.

Så hvem ved, om ikke også ovennævnte bog netop kan interessere dem, der ikke kender historien og tiden dengang. De nutidige moderne mennesker.