Læsetid: 4 min.

Berliner-memoirer fra en politisk ustabil tid

Christopher Isherwoods klassiske historier om 1930’ernes Berlin er fulde af portrætter og fortalt af en ualmindeligt tilbagetrukket hovedperson
13. december 2019

Christopher Isherwoods Farvel til Berlin (oprindeligt udgivet i 1939) er bogforlægget for en af de film, jeg elskede højest, da jeg var barn; Bob Fosses musicalfilm Cabaret fra 1972.

Filmen udødeliggjorde Liza Minnellis tegneserieagtigt store øjne og korthårsfrisure, da hun spillede den udsvævende og ekstravagante englænder i Berlin, Sally Bowles, der arbejder som sangerinde på The Kit Kat Klub i starten af 1930’erne.

Som litteraturanmelder ville jeg elske at sige, at bogen er bedre. Men min kærlighed til Cabaret har, for at være ærlig, aldrig aftaget, og derfor kunne jeg næppe være blevet andet end skuffet over Farvel til Berlin.

Christopher Isherwoods: 'Farvel til Berlin'.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu