Læsetid: 5 min.

Den dæmoniske barber Sweeney Todds besøg i Operaen er ikke vellykket

Med dårlig lyd og en rodet iscenesættelse er Den Kongelige Opera et stykke fra at lykkes med sin opsætning af Stephen Sondheims musical ’Sweeney Todd’
Palle Knudsen viste gode takter som Todd, et flot stykke mandfolk, vreden kogte i ham, han bevægede sig godt, men accenten var for nydelig, den skolede operastemme afspejlede ikke forråelsen og gemenheden i den kranke skæbne.

Palle Knudsen viste gode takter som Todd, et flot stykke mandfolk, vreden kogte i ham, han bevægede sig godt, men accenten var for nydelig, den skolede operastemme afspejlede ikke forråelsen og gemenheden i den kranke skæbne.

Miklos Szabo/Det Kgl. Teater

3. december 2019

Det Kongelige Teater vil spille musical. Det har noget at gøre med at åbne teatret for et nyt publikum, og det kommer jo, når operahuset på Holmen for fremtiden giver plads til Fredericia Teaters forestillinger i sommerperioderne.

Musical er gjort før på nationalscenen, eksempelvis for en halv snes år siden med My Fair Lady, men den største succes går immervæk tilbage til 1962: Teenagerlove med tekst af Ernst Bruun Olsen, musik af Finn Savery og med Henning Moritzen og Bodil Kjer i bærende roller. Det var altså skuespillet og gæstende jazzmusikere, der stod for den samfundskritiske forestilling, som ramte rent ind i en standende debat om Gustav Winckler-pop og den blakkede underholdningsindustri.

Nu har Den Kongelige Opera så givet sig i kast med Stephen Sondheims Sweeney Todd – The Demon Barber of Fleet Street. Det kunne have været noget andet, men da netop dette stykke går for at være mere opera end musical, imødekommer man sandsynligvis påbudet om så vidt muligt ikke at konkurrere med de kommercielle morskabsteatre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Åh, noget vås! Dette er en af de bedste opsætninger at Sweeney Todd, nogen af os nogensinde får at se. Klar, gennemført og velfortalt.