Læsetid: 3 min.

’Frost 2’ er flot, sjov og rodet i al sin zeitgeistlighed

Opfølgeren til Disneys ekstreme succes, ’Frost’, vil forbinde os med naturen og dens folk, lege med dogmatiske krav til, hvordan Elsa bør realisere sig selv, og sparke opad mod klimansvarlige generationer. Den er flot, sjov og alt i alt også lidt noget rod
Frost 2 skriver sig effektivt ind i et zeitgeistligt generationsopgør. Den lille snemand Olufs sang, »Når jeg bliver ældre«, leger ironisk med barnets forestilling om, at nutidens voksne har en rigtig god forklaring på, hvorfor klodens og verdens tilstand er, som den er.

Frost 2 skriver sig effektivt ind i et zeitgeistligt generationsopgør. Den lille snemand Olufs sang, »Når jeg bliver ældre«, leger ironisk med barnets forestilling om, at nutidens voksne har en rigtig god forklaring på, hvorfor klodens og verdens tilstand er, som den er.

CAP/RFS

19. december 2019

Chris Buck og Jennifer Lees animerede musical Frost var et mirakel. Den smadrede et utal af salgsrekorder og er stadig en mere integreret del af mange børns hverdag end nogen anden film. Og den har fortjent sin ekstreme succes.

Musikken, humoren og looket var suverænt. Historien var både enkel og tvistet på en hidtil uset måde: Prinsessen Elsa havde hele sin barndom måttet skjule sine magiske og desværre ukontrollable evner til at fremtrylle sne og is med fingermagi.

Da hun og hendes livsgejstlige søster Anna, nu forældreløse, kommer i forplantningsparat alder og må åbne slottets døre til omverdenen, går Elsas kræfter amok. 

Hun flygter og efterlader uforvarende sin landsby i permanent, dræbende kulde. Så må lillesøsteren Anna risikere livet for at finde og redde – og redde andre fra – sin elskede monstersøster.

Elsa var H.C. Andersens hjerteskærende skurkinde fra Isdronningen, men også den lille Kay med splinten i hjertet. Det var mystisk og dragende for stort set alle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • ingemaje lange
Eva Schwanenflügel og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu