Læsetid: 4 min.

’Gaven fra Gud – Erdogans Tyrkiet’ er en grundig gennemgang af statens fuldendte kollaps i et vigtigt NATO-land

’Gaven fra Gud – Erdogans Tyrkiet’ er en overbevisende fagbog for Tyrkiet-wonks og andre med forudgående viden om – som minimum interesse for – tyrkisk politik. Spørgsmålet er, om forudsætningsløse læsere kan følge med i Lasse Ellegaards informationstætte bog om Tyrkiets forvandling
I stedet er Gaven fra Gud – Erdogans Tyrkiet en detaljeret skildring af Tyrkiets politiske historie over de seneste mange årtier, der var med til at bane vejen for Recep Tayyip Erdogan. Ja, bogen er nærmest i demonstrativ grad en fagbog i klassisk forstand.

I stedet er Gaven fra Gud – Erdogans Tyrkiet en detaljeret skildring af Tyrkiets politiske historie over de seneste mange årtier, der var med til at bane vejen for Recep Tayyip Erdogan. Ja, bogen er nærmest i demonstrativ grad en fagbog i klassisk forstand.

AA/ABACA

6. december 2019

Lasse Ellegaard hører til de første korrespondenter; de oprindelige. Dem, der iført praktisk vest og slidte herresko (ikke gummisko) gik i ét med deres stofområde og rapporterede via skrivemaskiner og telegrammer, før der overhovedet var tænkt på clickbait og flermedialitet.

Tyrkiet er Ellegaards hjemmebane. Det mærker man tydeligt. Autoritet er hård valuta i hænderne på en udenrigskorrespondent. Man er nødt til at besidde den og demonstrere den for at kunne fungere i denne krævende rolle.

Lasse Ellegaard: ’Gaven fra Gud – Erdogans Tyrkiet’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Andersen
Toke Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu