Læsetid: 6 min.

Hanne Ørstavik skriver videre på rækken af romaner om at elske sig selv i mødet med andre

Hanne Ørstavik fejrer 25-års jubilæum som forfatter med en roman om forsøget på lykkelig kærlighed
Hanne Ørstavik skriver med en særegen sart og søgende stil, og der er noget dragende over den tålmodighed, teksten forventer af sin læser.

Hanne Ørstavik skriver med en særegen sart og søgende stil, og der er noget dragende over den tålmodighed, teksten forventer af sin læser.

Mathieu Bourgois

6. december 2019

Den norske forfatter Hanne Ørstaviks forfatterskab har en eksistentiel klangbund og undersøger ofte temaer som kunst og litteratur, seksualitet og religion. Den seneste håndfuld bøger fra Ørstaviks hånd tager udgangspunkt i parforholdet. Romanerne stiller spørgsmålet: Kan man elske sig selv, hvis man ikke bliver elsket af andre? Eller omvendt: Kan man blive elsket af andre, hvis man ikke elsker sig selv?

Ørstaviks stil er kompromisløs, det er, som om handlingen, den fortælleform, vi typisk kender fra romangenren, langsomt eroderer, så det, der står tilbage, er helt nøgne fremstillinger af en række kvinders indre. Disse seneste romaner ligner variationer over samme tekst og er svære ikke at læse som en slags sammenhængende serie. Roman. Milano, som udkom tidligere i år, er et lysende og sært – og meget ørstaviksk – bidrag til denne romanrække.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu