Læsetid: 3 min.

Historikeren Benjamin Asmussen har leveret en velskrevet fortælling om danske pionerers handel med Kina

Benjamin Asmussens fortjeneste i bogen er at vise nybrudte veje i forskningen alene ved at fremhæve en række konkrete og overraskende og meget nærværende skæbner under og efter Kinarejserne i denne helt afgørende del af de store års handelsfremstød
20. december 2019

Fordyber man sig i vilkårene, må man undres over, at nogen overhovedet turde. På sin vis var det som at indskibe sig til Mars således engang i 1700-tallet at gå om bord i en dansk fregat med kurs mod Riget i Midten, Kina. Som kommende rumrejsende til den nærmeste planet måtte man også dengang imødese en rejsetid tur-retur på i hvert fald to til to et halvt år.

Bo Asmussen: ’Kinafarerne. Mellem kejserens Kina og Kongens København’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu