Læsetid: 4 min.

’Honey Boy’ er et terapeutisk projekt for sin manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver

Den amerikanske skuespiller og notoriske bad boy Shia LaBeouf uddriver sine dæmoner i den selvbiografiske ’Honey Boy’, som han har skrevet manuskriptet til og spiller den ene af hovedrollerne i
Lille Otis (Noah Jupe) lades ofte i stikken af sin egocentriske, manipulerende far i Shia LaBeouf og Alma Har’els ’Honey Boy’.

Lille Otis (Noah Jupe) lades ofte i stikken af sin egocentriske, manipulerende far i Shia LaBeouf og Alma Har’els ’Honey Boy’.

SF Studios 

21. december 2019

Det var i 2003 og i familiefilmen Holes, at jeg første gang lagde mærke til den amerikanske skuespiller Shia LaBeouf.

Han var omkring 17 år dengang og tydeligvis en talentfuld, ung skuespiller fuld af energi og uskyld. Siden medvirkede han i flere og større film – Charlie’s Angels, I, Robot, Bobby, Disturbia og Transformers – og satte en tyk streg under, at han var kommet for at blive.

Men snart begyndte rygterne om grænsesøgende og mildest talt excentrisk opførsel, og han blev efterhånden lige så kendt for al den ballade, han lavede, som for de roller han spillede.

Det var svært ikke at blive lidt træt af ham som offentlig figur – han iscenesatte sig selv som kunstværk og gik med papirsposer over hovedet til filmpremierer – selv om han som skuespiller stadig leverede stærkt spil i alt fra David Ayers Fury og John Hillcoats Lawless til Lars von Triers Nymphomaniac, Andrea Arnolds American Honey og Janus Metz’ Borg.

Alle sammen præstationer, hvor LaBeouf i højere grad end tidligere søgte mørket og det dramatiske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu