Læsetid: 3 min.

’Knives Out’ er som skabt til at få Agatha Christie til at klukke i sin grav

Rian Johnsons krimikomedie tager lige akkurat den perfekte mængde pis på den klassiske puslespilskrimi – og viser med sit udspekulerede plot og sit skarpe persongalleri, hvad der gør den genre så herlig
Da en succesrig krimiforfatter morgenen efter sin 85-års fødselsdag findes død på sit studerekammer, kommer hans pårørende i politiets (og ikke mindst i en Poirot-inspireret privatdetektivs) søgelys i Rian Johnsons veloplagte hyldest til og parodi på puslespilskrimien.

Da en succesrig krimiforfatter morgenen efter sin 85-års fødselsdag findes død på sit studerekammer, kommer hans pårørende i politiets (og ikke mindst i en Poirot-inspireret privatdetektivs) søgelys i Rian Johnsons veloplagte hyldest til og parodi på puslespilskrimien.

5. december 2019

Som det bliver bemærket i en replik, lever krimiforfatteren Harlan Thrombey (Christopher Plummer) i en villa, der minder utrolig meget om spillebrættet i det klassiske detektivspil Cluedo. Her er knirkende trapper, hemmelige indgange, tykke tæpper, aflåste skuffer og knive af alle mulige forskellige slags hængt op til pynt. Og vigtigst: Her er en masse overnattende gæster med hvert sit motiv til at myrde. 

Det er så også i dette hus, Harlan Thrombey dør og således giver anledning til den klassiske, velkomponerede klichéparade af en krimiintrige, der er omdrejningspunktet i Rian Johnsons  whodunnit-parodi Knives Out var det mord?  

Forkælede møgunder i alle aldre

Morgenen efter Harlan Thrombeys 85-års fødselsdag finder hushjælpen ham liggende med overskåret hals i studerekammeret øverst oppe. Det helt igennem herlige persongalleri introduceres, efterhånden som Thrombey-familien (der repræsenterer hver sin type forkælede nutidsamerikaner) forhøres af kriminalkommissær Elliott (Lakeith Stanfield) og hans assistent, Wagner (Noah Segan).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu