Læsetid: 4 min.

Der er mere EM i tomgang over Jon Fosses nye bog end original og nyskabende fortællekunst

Jon Fosses konsekvent punktumsløse bevidsthedsudforskning ligner mest af alt en kitschet kliché
Karl Ove Knausgård har angiveligt kaldt Jon Fosse »en af de store europæiske forfattere,« men ifølge Erik Skyum-Nielsen ligner forfatterens nyeste bog ’Det andet navn. Septologien II’ mest af alt en kitschet kliché.

Karl Ove Knausgård har angiveligt kaldt Jon Fosse »en af de store europæiske forfattere,« men ifølge Erik Skyum-Nielsen ligner forfatterens nyeste bog ’Det andet navn. Septologien II’ mest af alt en kitschet kliché.

Batzer & Co.

20. december 2019

Hvor virkelige gentlemen mødes, bliver der udvekslet komplimenter. Sådan er det, når Trump møder Putin, og sådan er det på forreste klap til den nye bog på dansk af Norges store langhalmstærskende drøvtyggerprosaist Jon Fosse, hvem ingen ringere end Norges store selvkredsende navlestrengspiller Karl Ove Knausgård angiveligt skal have kaldt »en af de store europæiske forfattere«.

Jon Fosse: ’Det andet navn. Septologien II’.

Batzer & Co.
Disciplinen, i hvilken Fosse for tiden fejrer sine triumfer, har for denne anmelder kun en fjern lighed med original og nyskabende fortællekunst. Mere dækkende vil det være at tale om EM i tomgang.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu