Læsetid: 6 min.

Nyfundne breve viser rystende, bedrøvelige og opløftende sider af Tove Ditlevsen

Over for sin redaktør, Mogens Knudsen, føler Tove Ditlevsen åbenlyst ikke, at hun behøver at tage nogen hensyn, så hendes rapkæftethed kommer ufiltreret til udtryk. Man sidder tilbage med fornemmelsen af, at her har hun sagt sit hjertes mening
Over for sin redaktør, Mogens Knudsen, føler Tove Ditlevsen åbenlyst ikke, at hun behøver at tage nogen hensyn, så hendes rapkæftethed kommer ufiltreret til udtryk. Man sidder tilbage med fornemmelsen af, at her har hun sagt sit hjertes mening

Emilie Noer Bobek/illustration

20. december 2019

Med Kærlig hilsen Tove. Breve til en forlægger har vi formodentlig fået de sidste ord fra Tove Ditlevsens hånd.

Forlæggeren er Gyldendals navnkundige Mogens Knudsen, som imidlertid arkiverede brevene i redaktionens gammeldags mandshøje pengeskab, hvor forlaget blandt andet har opbevaret billeder og manuskripter i mange år. Nu er de blevet fundet og offentliggøres for første gang.

Den lille bog består af breve fra 1969, hvor Tove Ditlevsen skiftede forlag til Gyldendal og fik Mogens Knudsen som redaktør, frem til midten af 1975, kort før hendes sidste roman, Vilhelms værelse, udkom.

Tove Ditlevsen: ’Kærlig hilsen Tove. Breve til en forlægger’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
  • Susan Hansen
  • Katrine Damm
Anker Heegaard, Susan Hansen og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Livet i 1950'erne var heller ikke nogen dans på roser for Tove Ditlevsen, men dog ikke så tung, og Ester Nagel udgav i 80'erne "Husmor og skribøse", som er en brevveksling mellem hende selv og Tove Ditlevsen. Den er ikke nævnt her, men læseværdig.