Læsetid: 3 min.

Solmaz Sharif har skrevet en inhuman militærordbog udsat for mennesker

Gennem sproget bevidnes USA’s krigsførelse
27. december 2019

Det er godt, vi har forlaget Arena til at opdage og udgive en digtsamling som iransk-amerikanske Solmaz Sharifs (f. 1983) LOOK fra 2016, og det er nærved ærefrygtindgydende, at forfatter Cæcilie Højberg Poulsen har givet sig i kast med at oversætte den.

Poesi er for det første, som det ofte siges, jo det, der ikke kan oversættes, men dernæst har oversætteren i dette tilfælde ikke bare skullet bakse med at forvandle amerikansk til dansk, hun har også skullet oversætte en række amerikanske militære begreber til danske militære ditto.

LOOK er nemlig en bog om krig, og helt specifikt to amerikanske krigsførelser, den i Iran-Irak-krigen (1980-1988), som er den direkte årsag til, at Solmaz Sharifs familie er en krigs- og eksilfamilie, og den i Afghanistan, der begyndte efter selvmordsangrebene på New York og Washington den 11. september 2001.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Troels Ken Pedersen
Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu