Læsetid: 4 min.

’Star Wars: The Rise of Skywalker’ er noget nær den fuldendte afslutning på Skywalker-sagaen

J.J. Abrams kender og elsker Star Wars-universet og dets mytologi, og det beviser han endnu engang med den morsomme, dramatiske og overraskende niende og sidste film om familien Skywalker, ’Star Wars: The Rise of Skywalker’
Rey (Daisy Ridley) må kæmpe det bedste, hun har lært, i J.J. Abrams vellykkede afslutning på Skywalker-sagaen, ’Star Wars: The Rise of Skywalker’.

Rey (Daisy Ridley) må kæmpe det bedste, hun har lært, i J.J. Abrams vellykkede afslutning på Skywalker-sagaen, ’Star Wars: The Rise of Skywalker’.

Fra filmen

18. december 2019

ADVARSEL: Selv om filmredaktøren er en rar mand, mener flere af hans kollegaer, at denne anmeldelse spoiler lige lovligt meget. Fortsæt derfor på eget ansvar, hvis du ikke allerede har set filmen.

42 år. Så længe har vi – jeg – måttet vente på den nye Star Wars-film, The Rise of Skywalker. Med den afsluttes den monumentale, genredefinerende og helt igennem eventyrlige rumsaga om familien Skywalker, som George Lucas påbegyndte med Star Wars i 1977.

Og hvem skulle nu have troet det: At noget på det tidspunkt så håbløst umoderne som en kulørt rumopera om det gode mod det onde, ville ende med at blive et intergalaktisk fænomen, der i dag omfatter 11 spillefilm, flere tv-serier, tegneserier, spil, bøger og forlystelsesparker og en ikke bare dedikeret, men temmelig fanatisk fanskare?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Fenger Lund

Anmeldelsen mister en del troværdighed med "The Rise of Skywalker er ikke den bedste af de tre nye film om Rey – den ære tilfalder Rian Johnsons The Last Jedi", for det var godt nok en til dels usammenhængende møgfilm (bevars den havde også gode sider, men alligevel).

Tror/synes anmelderen burde starte med "Disclaimer, jeg synes RJs The last Jedi er det bedste af de sidste 3". Så er alt næsten allerede sagt.

for en gangs skyld er jeg uenig med Informations anmeldelse. The rise of Skywalker en er rodebunke, som vil alt for meget på alt for lidt plads. Filmen bruger enormt mange kræfter på at gøre plads til alle hudfarver og sexuelle orienteringer. Alle kampscener er lavet ud fra devisen "mere er bedre". Hele magien omkring rumskibe osv. drukner i masseoptrin. Jeg sad underligt uberørt - hele magien man oplevede omkring rumskibene er væk, fordi det hele bliver så stort - flot - javist men uvedkommende. Alt det tilsammen giver en politisk korrekt og flot film - Men desværre inderligt ligegyldig - magien er væk - desværre.