Læsetid: 2 min.

Stormzys politiske rap er værd at høre på, også efter valget

Grime-rapperen Stormzy har de seneste år været politisk aktiv på den britiske venstrefløj. Hvis man ikke bor i England og gerne vil være med på hans projekt, behøver man dog heldigvis ikke gøre andet end at lytte til hans musik
Grime-rapperen Stormzy har de seneste år været politisk aktiv på den britiske venstrefløj. Hvis man ikke bor i England og gerne vil være med på hans projekt, behøver man dog heldigvis ikke gøre andet end at lytte til hans musik

Mark Mattook

20. december 2019

Forud for det britiske parlamentsvalg bakkede den 26-årige rapper Stormzy endnu en gang op om Labour-lederen Jeremy Corbyn. I avisen The Guardian gjorde han og en række andre grime-artister fælles front mod konservativ, destruktiv og nationalistisk politik og opfordrede til at stemme for et flerkulturelt samfund. Men selv om grime-genren, der er en stærk mikstur af UK garage, dancehall og hiphop, hitter i England, kunne den ikke stille noget op imod Brexit.

Fredag i sidste uge – dagen derpå for det britiske imperium – udgav Stormzy sit andet album Heavy Is The Head. Albummet er ligesom avisartiklen et hårdt spark ud i luften rettet mod landets etablissement og fremstormende, nationalistiske kræfter. Den mangesidige lyd holdes sammen af dystre og maskinrumsdybe, underliggende baslinjer, verdensreligiøse bright notes og festlige feel good-vibes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu