Læsetid: 3 min.

’Tinka og Kongespillet’ sammensætter elementer fra alle de store fantasyfortællinger

Der er virkelig noget for alle i TV 2’s familiejulekalender: For de romantikhungrende mødre, de plotglade børn og de bedrevidende fantasykendere
Tag nu og giv det kys, Lasse (Albert Rosin Harson) og Tinka (Josephine Chavarria Højbjerg).

Tag nu og giv det kys, Lasse (Albert Rosin Harson) og Tinka (Josephine Chavarria Højbjerg).

Per Arnesen

6. december 2019

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at undertegnede var én af de mange seere, der juleaften i 2017 sad og længtes efter, at de to unge hovedpersoner i Tinkas Juleeventyr, nissen Tinka og mennesket Lasse (meget overbevisende spillet af henholdsvis Josephine Chavarria Højbjerg og Albert Rosin Harson), skulle forsegle deres sejr over den onde prins Fileas i dét kys, der var blevet bygget op til hele december måned. Men det kom aldrig. De fejrede bare jul. Fair nok, de var selvfølgelig ikke så gamle.

Men nu får jeg måske en ny chance. TV 2 har nemlig genoptaget succesen og sender i år en slags sæson 2: Tinka og Kongespillet. Her følger vi igen Tinka, der i Tinkas juleeventyr kæmpede med fordommene fra sine mednisser. Hun er halvnisse – halvt menneske, halvt nisse – og dermed helt paria i Nissernes Rige. Men med hjælp fra Lasse genskabte hun båndet mellem nisser og menneskers verdener, bekæmpede tronraneren Fileas og genfandt tronfølgeren Storm, der viste sig også at være hendes far.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så fik vi også lige sat både mødre og børn i bås.
Bliver lige inspireret af dagens afsnit, hvor nissen Aamund slutter af med: "Det er typisk for et menneske at tænke sådan om en nisse"