Læsetid: 4 min.

Udsæt dine børn for det smukke mørke i ’Brødrene Løvehjerte’

Det Kongelige Teater har på effektiv vis moderniseret Astrid Lindgrens tårepersende klassiker om død og søskendekærlighed i ’Brødrene Løvehjerte’. Og i guder, hvor er det mørkt
Man har modstået fristelsen til at køre et mere naturalistisk tidsbillede, der kunne mime tiden omkring Brødrene Løvehjertes undfangelse, men har udformet et mere varieret visuelt udtryk, der skifter mellem det stilistisk computeranimerede udtryk og det mere kubistiske, filmiske, drømmende og lettere fremtidsagtige.

Man har modstået fristelsen til at køre et mere naturalistisk tidsbillede, der kunne mime tiden omkring Brødrene Løvehjertes undfangelse, men har udformet et mere varieret visuelt udtryk, der skifter mellem det stilistisk computeranimerede udtryk og det mere kubistiske, filmiske, drømmende og lettere fremtidsagtige.

Det Kongelige Teater

16. december 2019

Astrid Lindgrens klassiker Brødrene Løvehjerte er en af de historier, jeg har siddende så langt inde i mig, af det næsten kunne gå for at være en af mine egne drømme, ja, sporadiske erindringer. Gik Jonatan Løve egentligt ikke i min skole, var vi ikke på et tidspunkt på en (elendig) sommerferie i Rosendalen?

Sådan er det med fortællinger, der har gjort stort indtryk, de får påført et slags autenticitetens skær, og jeg læste da også bogen igen og igen – ligesom jeg så filmen om brødrene Løvehjerte 11 gange i den lille lokale biograf i Vejle, da den i slutningen af 80’erne af en eller anden grund kørte der i evigheder. Vores nabo havde aktier i biografen og kunne få mig gratis ind – og så meget andet skete der heller ikke derude på landet, hvor jeg voksede op.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Kim Øverup
  • Mikael Aktor
  • Eva Schwanenflügel
Steffen Gliese, Kim Øverup, Mikael Aktor og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er bare så vellykket en opsætning, som rører dybt. Norden har verdens bedste børnelitteratur, fordi den netop ikke beroliger, men næsten kan være så ulideligt spændende, at man gøre ophold i læsningen. Det er jo en mageløs oplevelse, som man som voksen næsten ikke kan komme ud for igen, medmindre der er tale om rapporter over landbrugets forurening eller klodens opvarmning.
Børns interesse samler sig jo om at lære dette sted, de er havnet, at kende, på godt og ondt.

Michael Christiansen og Michael Mansdotter anbefalede denne kommentar