Læsetid: 4 min.

Duoen bag ’De urørlige’ inviterer til ny ’do-good’-film med ’De særlige’

Éric Toledano og Olivier Nakache har ladet sig inspirere af virkelighedens ildsjæle i ’De særlige’, som er et engagerende drama om arbejdet med at hjælpe børn og unge med svær autisme
’De særlige’ er ikke nytænkende filmkunst, men det er en fin fortælling, som formår at føre os engagerende ind i en verden, hvor nogen har det svært.

’De særlige’ er ikke nytænkende filmkunst, men det er en fin fortælling, som formår at føre os engagerende ind i en verden, hvor nogen har det svært.

Scanbox

23. januar 2020

Har I set De urørlige?

Det spørgsmål er ifølge flere børnekilder en klassisk indgangsreplik, når der endnu en gang møder en ikkefransktalende vikar op for at undervise i fransk i folkeskolen.

Jeg har ikke tal for, hvor mange gange den film er blevet vist i danske klasselokaler, men jeg har snakket med teenagere, som har mødt den så mange gange, at de efterhånden har svært ved at grine ad den ellers smittende latter i historien om venskabet mellem en lammet mangemillionær og hans assistent fra trangere kår.

De urørliges feelgood-stemning gør den til et perfekt vikarvalg, og det er ikke kun blandt undervisere, at filmen er gået rent hjem. Efter at have været en kæmpe succes i Frankrig i 2011 indtog filmen hurtigt rekorden som den mest sete franske film på verdensplan nogensinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu