Læsetid: 5 min.

I Extinction Rebellions nye bog ’This is not a drill’ hører vi fra klimaforandringernes levende vidner

Klimabevægelsen Extinction Rebellion har skrevet en inspirerende, men til tider også forvirrende og løst sammensat bog, hvis styrke består i at give ordet til dem, som ofte ikke bliver hørt
Extinction Rebellion har formået at forene personer i alle aldre og fra forskellige baggrunde under en fælles vision: at skabe en ny commonsense i forhold til vores interaktion med den ikkemenneskelige natur. Her anholdes en demonstrant under en aktion i Bruxelles 18. januar.

Extinction Rebellion har formået at forene personer i alle aldre og fra forskellige baggrunde under en fælles vision: at skabe en ny commonsense i forhold til vores interaktion med den ikkemenneskelige natur. Her anholdes en demonstrant under en aktion i Bruxelles 18. januar.

Yves Herman

24. januar 2020

Den globale klimabevægelse Extinction Rebellion har forfattet en bog med titlen This is not a drill. Det er en håndbog. Eller et manifest. Eller en essaysamling. Det er ikke helt til at blive klog på. I hvert fald præsenteres vi for en talstærk dynge af tekster om klimakatastrofens Hydra-ansigt, der i sin helhed efterlader læseren indigneret, optimistisk, oplyst, handlelysten, men også en smule forvirret.

Sidstnævnte fordi det virker som om, at redaktørerne har gjort det til en mission at give så mange forskellige aktører som muligt en stemme. Måske har de gjort sig umage for ikke at fremstå som en bevægelse, der kropsliggør en småprivilegeret, hvid middelklassefraktion, som har svært ved at nå ud til arbejderklassen eller den sorte befolkning, hvilket Extinction Rebellion tidligere er blevet anklaget for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu