Læsetid: 4 min.

Guder og jætter tørner sammen på fjeldet i Adam Prices ’Ragnarok’

’Twilight’ møder ’Veronica Mars’ og nordisk mytologi på et norsk fjeld i Adam Prices nye, norsksprogede og ret underholdende Netflix-serie, ’Ragnarok’, der både handler om guder, jætter og klimaaktivisme
Høje, lyse Magne (David Stakston) og hans spinkle, mørke bror, Laurits (Jonas Strand Gravli), forsøger at finde sig til rette i Edda, men det er ikke nemt, når den lokale rigmandsfamilie består af jætter.

Høje, lyse Magne (David Stakston) og hans spinkle, mørke bror, Laurits (Jonas Strand Gravli), forsøger at finde sig til rette i Edda, men det er ikke nemt, når den lokale rigmandsfamilie består af jætter.

Netflix

31. januar 2020

Sammen med deres mor, Turid (Henriette Steenstrup), ankommer brødrene Magne (David Stakston) og Laurits (Jonas Strand Gravli) til en lille by, Edda, der ligger et sted i de norske fjelde. Begge drenge er født i byen, men har ikke været der, siden deres far døde mange år tidligere. Nu har moren fået arbejde som bogholder på den lokale fabrik, der ejes af rigmandsfamilien Jotul, og de to unge mænd skal gå på byens gymnasium.

Sådan begynder Adam Prices nye, norsksprogede tv-serie, Ragnarok, der er produceret af danske SAM Productions for Netflix, og som er en slags gendigtning eller udbygning af velkendt nordisk mytologi.

Det er ikke tilfældigt, at den fiktive by, som serien foregår i, deler navn med de islandske sagaer, hvor man første gang kunne læse om blandt andet ragnarok, den yderste dag, hvor guder og jætter tørner sammen, og Jorden går under.

Ej heller er det tilfældigt, at Magne er høj, bred og lys, mens Laurits er spinkel og mørk, at Magne gerne hjælper sine omgivelser, mens Laurits er noget mere egoistisk anlagt, og at Magne ikke kan tåle uretfærdighed, mens Laurits er lidt af en lurifaks, der godt kan lide at drille og snyde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian De Thurah

Man kan diskutere, hvor genialt det er at gøre jætterne til naturødelæggende storkapitalister, da de i den nordiske mytologi netop repræsenterer naturen, mens det er de langt mere menneskelignende og krigeriske aser, der laver ulykkerne - undtagen til sidst.

I de af Marvels Thor-serier, hvor den kvinde har hammeren ("er Thor"), arbejder jætterne for... en skruppelløs industrimagnat, der udvinder fra havbunden. Men OK, genier stjæler... eller noget.