Læsetid: 2 min.

Den heftige, kortfattede trio Nelson Cans sidste plade er et anstændigt adjø

Energiske Nelson Can lukker og slukker for deres rock-uden-guitar med et mere elektronisk album. ’So Long Desire’ er et værdigt farvel fra en kraftfuld dansk rocktreenighed
Gruppens navn er en engelsk oversættelse og delvis sammentrækning af Niels på Dåse. Det hed det aarhusianske pigepunkband, som trioen voksede ud af. Og når vi nu må sige adjø til Nelson Can, er det jo godt, at deres musik er konserveret, at deres dåserock er langtidsholdbar, skriver anmelder Louise Rosengreen.

Gruppens navn er en engelsk oversættelse og delvis sammentrækning af Niels på Dåse. Det hed det aarhusianske pigepunkband, som trioen voksede ud af. Og når vi nu må sige adjø til Nelson Can, er det jo godt, at deres musik er konserveret, at deres dåserock er langtidsholdbar, skriver anmelder Louise Rosengreen.

Sarah Buthmann

31. januar 2020

Når denne anmeldelse trykkes, har Nelson Can spillet sammen for sidste gang. Den danske rocktrio, der har eksisteret siden 2011, har meddelt, at det er slut. Afskeden markerede de med to koncerter i henholdsvis Aarhus og København op til udgivelsen af So Long Desire, deres andet og sidste album.

For to år siden, netop som deres popularitet for alvor peakede, så jeg dem i et propfyldt Pumpehuset. Der opstod en helt særlig form for energiinterferens mellem publikum og de tre kvinder på scenen, som jeg bilder mig ind, at alle kan høre på de fem numre fra denne mindeværdige aften, der efterfølgende er udkommet som EP Live.

Netop den heftige energi og den korte form har været kendetegnende for gruppens udgivelser, der ud over liveoptagelsen tæller 2014-debuten Now It Is Time To Deliver og tre nummererede EP’er, hvoraf den sidste, EP3 fra 2017, indeholdt rockperlerne »Miracle«, »Move Forward« og »Break Down Your Walls«, der fik en hel del velfortjent radiorotation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Flø
Jens Flø anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu