Læsetid: 3 min.

Menneskeligheden har svære vilkår i Taliban-land i ’The Swallows of Kabul’

Fire mennesker kæmper for at overleve både fysisk og mentalt i en ødelagt, Taliban-kontrolleret by i Afghanistan i stærke, universel animationsfilm
Zunaira og Mohsen drømmer om en tid, hvor Kabul ikke var under Taliban-styre, og mennesker og tanker kunne være frie, i animationsfilmen ’The Swallows of Kabul’.

Zunaira og Mohsen drømmer om en tid, hvor Kabul ikke var under Taliban-styre, og mennesker og tanker kunne være frie, i animationsfilmen ’The Swallows of Kabul’.

Cinemateket

16. januar 2020

Hvordan holder man fast i sin menneskelighed i et samfund, der er umenneskeligt? Det er et af de spørgsmål, som Zabou Breitman og Eléa Gobbé-Mévellec stiller i deres afdæmpede og alligevel voldsomme, fransksprogede animationsfilm, The Swallows of Kabul.

Filmen foregår i 1998 i et ødelagt, Taliban-kontrolleret Kabul i Afghanistan, hvor steninger, nedskydninger og hængninger af anderledestænkende er en del af hverdagen, og den handler om fire mennesker – to ægtepar, der forsøger at navigere og overleve i denne glædesløse, undertrykte verden.

Den livstrætte fangevogter og krigsveteran Atiq (Simon Abkarian) har mest af pligt gift sig med den sygeplejerske, Musserat (Hiam Abbass), der reddede ham fra at dø på slagmarken. Nu er hun selv ved at dø af kræft, og der er intet, han kan gøre for at hjælpe hende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • erik pedersen
erik pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu