Læsetid: 4 min.

Når Aretha Franklin spænder buen, så bøjer både englene og ateisterne sig for hende

Med 47 års forsinkelse kan vi nu nyde filmoptagelserne af Aretha Franklins legendariske optræden i en kirke i det uroprægede Watts-distrikt i Los Angeles i 1972. Det er en åbenbaring at se og høre hende vende tilbage til sit udgangspunkt i gospel
Koncertfilmen ’Amazing Grace’ er fuld af nostalgisk varme, funky æstetik, menneskelig overgivelse, kristen potens og musikalsk mesterskab – og Aretha Franklins far, der tørrer sveden af sin datters pande.

Koncertfilmen ’Amazing Grace’ er fuld af nostalgisk varme, funky æstetik, menneskelig overgivelse, kristen potens og musikalsk mesterskab – og Aretha Franklins far, der tørrer sveden af sin datters pande.

Miracle Film

16. januar 2020

Noget så sjældent som en koncertfilm er ankommet til vores breddegraders biografer. En af den slags koncertfilm, som kan slå benene væk under enhver, der har en tone i livet og en puls i kroppen.

Amazing Grace hedder den meget passende. Det er titlen på den gamle kristne hymne, der også synges i koncertfilmen, men også en udmærket varedeklaration.

Amazing grace – ufattelig ynde. Dét, som dokumentarens hovedperson Aretha Franklin (1942-2018) besidder i sit musikalske virke i det hele taget, men i ekstrem grad som sanger. Dronningen af soul lyder hendes kælenavn – og det demonstrerer hun til overflod sin ret til her.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tina Peirano
  • Thomas Tanghus
  • Oluf Husted
Tina Peirano, Thomas Tanghus og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer