Læsetid: 3 min.

Performance om vold: »M bliver vred, fordi jeg har varmet for meget sovs«

I ’The Soul Catcher’ på Bora Bora i Aarhus forsøger den genremixende performancekunstner Annika B. Lewis at vise os livet i et voldeligt parforhold. En historie, der trods alt står tydeligt frem midt i det spraglede kludetæppe, som udgør iscenesættelsen
Annika B. Lewis er kendt for sine politiske performances, som mixer alle scenekunstens tænkelige (og utænkelige) genrer. ’The Soul Catcher’ er på sin vis ingen undtagelse. Men det politiske er udskiftet med en personlig fortælling. En historie, der trods alt står tydeligt frem midt i det spraglede kludetæppe, som udgør iscenesættelsen.

Annika B. Lewis er kendt for sine politiske performances, som mixer alle scenekunstens tænkelige (og utænkelige) genrer. ’The Soul Catcher’ er på sin vis ingen undtagelse. Men det politiske er udskiftet med en personlig fortælling. En historie, der trods alt står tydeligt frem midt i det spraglede kludetæppe, som udgør iscenesættelsen.

Jens Peter Engedal

25. januar 2020

Som helhed betragtet er Annika B. Lewis’ The Soul Catcher usammenhængende. Der er ingen logiske overgange mellem de forskellige dele og elementer i forestillingen, som indeholder alt fra dyrefabler og alvorsfulde beskrivelser af et liv i psykisk terror til stammedans foran psykedeliske mønstre.

Alligevel er der noget ved denne fragmentariske iscenesættelse, som fungerer.

Under det hele ligger en personlig fortælling med en væsentlig agenda: et forsøg på at beskrive et liv i et forhold med en narcissist. I forestillingen kaldet alt fra »det moderne rovdyr« til »parasit« og »emotionel vampyr,« som suger sjælen ud af sit offer.

Gulvet er dækket af hvid vinyl og bagvæggen af et hvidt klæde. Når publikum træder ind i scenerummet på Bora Bora i Aarhus fremstår det i Signe Kroghs scenografi som et rent, hvidt lærred klar til at modtage og fremvise aftenens performance skabt i samarbejde med Kassandra Production med Annika B. Lewis i front som idékvinde og iscenesætter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu