Læsetid: 2 min.

Peter Voss-Knude bruger pop og rosenkvarts i krigen mod terror

Musik kan være et torturmiddel. Men kan den også være et værn mod terror? Det undersøger den danske multikunstner og musiker Peter Voss-Knude på et prisværdigt popalbum, der samtidig er en kunstudstilling
Ikke alle kollisioner mellem kunst og musik ender lige lykkeligt, men 'The Anti-Terror Album' er medrivende politisk pop, der insisterer på at bekæmpe terror i alle dens former. Hvilket i sig selv er prisværdigt, skriver anmelder Louise Rosengreen.

Ikke alle kollisioner mellem kunst og musik ender lige lykkeligt, men 'The Anti-Terror Album' er medrivende politisk pop, der insisterer på at bekæmpe terror i alle dens former. Hvilket i sig selv er prisværdigt, skriver anmelder Louise Rosengreen.

Mathias Svold

24. januar 2020

»Når du hører musikken på denne plade, vil du blive mindre terroriseret,« står der i følgeteksten til Peter Voss-Knudes popalbum The Anti-Terror Album, der udkommer både digitalt, på rosenrød vinyl og derudover også er en kunstudstilling på Museet For Samtidskunst i Roskilde.

Peter Voss-Knude er en kunstner, der udtrykker sig gennem musik, eller en musiker, der spiller på kunst, alt efter om man tilgår hans værker med ørerne eller øjnene først. Han har længe arbejdet med at udforske det danske forsvar og Danmarks rolle som krigsførende nation gennem sin kunst.

Tidligere har han udgivet to popplader som Peter & The Danish Defence baseret på samtaler med soldaterne på Garderhusarkasernen i Slagelse, som han har besøgt gennem en årrække. Og nu har han så rettet sit skyts mod det danske terrorberedskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu