Læsetid: 3 min.

Plottet forsvinder i mystikkens tåger i tegneserien ’Alene’

Plottet forsvinder i mystikkens tåger i bind fire og fem af den ellers spændende og gribende tegneserie om børn, der må klare sig selv fortalt i klassisk fransk-belgisk stil
Plottet forsvinder i mystikkens tåger i bind fire og fem af den ellers spændende og gribende tegneserie om børn, der må klare sig selv fortalt i klassisk fransk-belgisk stil

fra bogen

10. januar 2020

Hvad får man, hvis man krydser børnebogen Palle alene i verden med romanen Fluernes Herre og tegneserien Walking Dead? Noget i retning af tegneserien Alene af Fabien Vehlmann og Bruno Gazzotti, som indtil videre er udkommet i fem bind på dansk.

Serien handler om fem børn, som vågner op i byen Storstad og opdager, at alle andre mennesker er forsvundet. Forældre, søskende, naboer etc. De fem finder hinanden, og tiårige Djodi fra børnehjemmet bliver gruppens handlekraftige leder. I hvert fald indtil bind fire.

Den postapokalyptiske tematik er seriens spændingsladede mysterium: Hvad er det for en katastrofe, som har forårsaget de andre menneskers forsvinden? Mens børnene forsøger at løse gåden (og overleve), får serien gennemspillet de etiske dilemmaer, som typisk optræder, når menneskeheden er under pres.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu