Læsetid: 4 min.

For ikke så længe siden i Udkantseuropa var børn noget, man kunne have for mange af

Den italienske forfatter Donatella di Pietrantonio går i Elena Ferrantes fodspor med sin roman ’Pigen de sendte tilbage’
Pigen de sendte tilbage rammer plet især i kraft af sine skildringer af stærke sanseindtryk.

Pigen de sendte tilbage rammer plet især i kraft af sine skildringer af stærke sanseindtryk.

Rino Bianchi/Scanpix

24. januar 2020

Donatella di Pietrantonios første roman på dansk, Pigen de sendte tilbage, beretter med stor sanserigdom om et barn, der bliver kastebold mellem to familier. Fattigdommen og det konservative italienske familiemønster kender mange læsere fra Elena Ferrantes filmatiserede romanserie om Min geniale veninde.

I Pietrantonios roman er fortælleren en pige, der som 13-årig bliver leveret tilbage til sin biologiske familie, som hun ikke kender. Med sig har hun kun en kuffert og en pose fuld af sko. Det ægtepar, hun er vokset op hos, er ikke hendes virkelige forældre, har hun netop fået at vide. Hendes far, der afleverer hende, er ikke hendes rigtige far, og han påstår, at hendes rigtige familie har krævet at få hende tilbage.

Donatella di Pietrantonio: ’Pigen de sendte tilbage’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu