Læsetid: 2 min.

En skæbnesvanger forelskelse driver dramaet i ’Lad mig falde’

Islandske Baldvin Z’s misbrugsdrama ’Lad mig falde’ skildrer hjerteskærende to teenagepigers rusmiddelsrejse fra ungdom til voksenliv
Det islandske drama ’Lad mig falde’ føles uhyggeligt troværdig i sin skildring af, hvordan ungdomskedsomhed og festtrang kan lede fra normal hverdag ud på et skæbnesvangert sidespor.

Det islandske drama ’Lad mig falde’ føles uhyggeligt troværdig i sin skildring af, hvordan ungdomskedsomhed og festtrang kan lede fra normal hverdag ud på et skæbnesvangert sidespor.

Another World Entertainment

9. januar 2020

Islandsk film er for mange mennesker mest dramaer i storslåede landskaber, hvor vejrbidte mænd, heste og får – og indimellem også en kvinde på krigsstien – lukker os ind i deres særlige verden på vulkanøen. Islandske filmskabere har imidlertid også meget andet at byde på, ikke mindst i fortællinger om landets ungdom fra den lokale storby Reykjaviks slagsider.

Blandt de markante, nye stemmer i islandsk film er Baldvin Zophoníasson (som nu kalder sig Baldvin Z). Hans forrige film‚ De små ting, der handlede om et grådigt Reykjavik under finanskrisen, bragede igennem på både hjemme- og udebane.

Hans nye film, Lad mig falde, viser igen en sikker sans for engagerende at tage pulsen på problemer i nutidens Island og et skarpt blik for at skabe visuelt fængende og musikdrevne fortællinger ud af stof, som ellers hurtigt kunne blive en tung affære.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu