Læsetid: 4 min.

Solvej Balles lykkelige og bemærkelsesværdige comeback

Solvej Balle er tilbage som stor romanforfatter og skriver med ubønhørlig konsekvens, koncis uhygge og en egen tør intensitet. Det er originalt og tindrende smukt
Solvej Balle blev i 1990’erne opfattet som tilhørende holdet af usædvanlig synlige og overmåde talentfulde kvindelige forfattere. Her over tyve år senere er hun udkommet med det 7 bind lange værk 'Udregning af rumfang’.

Solvej Balle blev i 1990’erne opfattet som tilhørende holdet af usædvanlig synlige og overmåde talentfulde kvindelige forfattere. Her over tyve år senere er hun udkommet med det 7 bind lange værk 'Udregning af rumfang’.

Sarah Hartvigsen Juncker

31. januar 2020

Hvordan ville det føles, hvis tiden pludselig gik i stå? Hvordan ville et menneske have det, hvis en given dag, for eksempel den attende november, bare kom igen og igen? Hvordan ville man mon opleve en fundamental skade på den almindelige fremadskridende tid? Og hvordan ville du have det, hvis – efter et sådant brud på tiden – du selv kunne huske alt, men din elskede intet?

Så store og åbne spørgsmål stiller den tænksomme, æstetisk egensindige Solvej Balle i sin nye originale og tindrende smukke bog, det første bind i en planlagt septologi, hvis anden del vil udkomme senere på året, de følgende i løbet af det næste par år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu