Læsetid: 7 min.

Suzanne Brøgger i ny samtalebog: »Jeg synes, jeg er død mange gange og har levet videre«

Den norske forfatter og journalist Alf van der Hagen kommer tæt på Suzanne Brøgger i en ny enestående samtalebog, hvori Suzanne Brøgger igen markerer sig som et tidsvidne, der spejler sin tid gennem sit eget liv. Dog bliver det sidste slør hængende
Død, genopstandelse og nyt liv er den røde tråd i ny samtalebog med Suzanne Brøgger.

Død, genopstandelse og nyt liv er den røde tråd i ny samtalebog med Suzanne Brøgger.

Sara Houmann Mortensen

24. januar 2020

Da Suzanne Brøgger giftede sig, var det for livet. Sådan må man forstå hende i den enestående ny samtalebog med titlen Suzanne Brøgger. Samtalememoarer, hvori hun fortæller – næsten – hele historien om sit eventyrlige liv til den norske forfatter og journalist Alf van der Hagen. Også om livet efter 40, som ikke er med i Louise Zeuthens biografi Krukke fra 2014.

Samtalememoirerne gør det tydeligt, at Brøggers talent som forfatter er filosofisk og samfundsanalytisk, og at hendes eget liv er forfatterskabets primære stof. Det gør hende til et tidsvidne, der med humor, tænksomhed, intelligens og selvindsigt gennem sit eget liv spejler skiftende epoker.

Alt dette fremgår lysende klart i bogen. Alf van der Hagen, født 1962, er journalist, redaktør og har udgivet ti bøger med sine samtaler med norske forfattere. Måske har netop ’norskheden’ løst op for Suzanne Brøggers fortællelyst i en bog, der dog beretter ret lidt om sine tilblivelsesbetingelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Michael Svennevig
  • Maj-Britt Kent Hansen
Katrine Damm, Michael Svennevig og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Flemming Olsen

"Det gør hende til et tidsvidne, der med humor, tænksomhed, intelligens og selvindsigt gennem sit eget liv spejler skiftende epoker."

Nu om dage afspejler hendes debatindlæg i diverse nyhedsmedier vist mest fortiden.