Læsetid: 4 min.

’The Cave’ knuser vores tro på menneskeheden og rejser et nyt håb for den

Dokumentarfilmen ’The Cave’ fortæller historien om desperat kæmpende læger i den syriske by al-Ghoutas undergrund. Den er medrivende og filmisk muskuløs, ja, ofte overvældende
I ’The Cave’ følger vi dr. Amani Ballour i hendes kamp for at redde så mange menneskeliv som muligt i byen al-Ghouta.

I ’The Cave’ følger vi dr. Amani Ballour i hendes kamp for at redde så mange menneskeliv som muligt i byen al-Ghouta.

National Geographic

9. januar 2020

»Ingen kan forestille sig det, vi har oplevet,« siger syriske dr. Amani Ballour i slutningen af den danskproducerede dokumentarfilm The Cave. Og det har hun selvfølgelig ret i.

Ikke desto mindre kan vi gøre et forsøg som medmennesker med anlæg for næstekærlighed, og Feras Fayyads rystende og fabelagtige dokumentarfilm giver os et skarpt værktøj til at forstå det uforståelige: krigens gru. Denne rundhåndede og i Syriens tilfælde topstyrede, men alligevel kaotisk spredte død.

Den dybt nødvendige kortlægning af krigens vanvid er set før og vil blive set igen. Men syriske Fayads film er alligevel gjort af et særligt stof.

Vævet af både mareridt og håb – nådesløst realistisk og filmisk gribende. Stærkt struktureret, musikalsk smuk (britiske Matthew Herbert står for et dramatisk og emotionelt soundtrack), lydligt brutal (bombeflyene, bomberne, raketterne, skrigene), undervejs benådet med nogle flotte kamerature, ikke mindst da vi glider fra et raketinferno på overfladen og ned gennem ruinerne, ned i undergrunden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Svend Erik Sokkelund
  • Thomas Tanghus
  • Ejvind Larsen
Olaf Tehrani, Svend Erik Sokkelund, Thomas Tanghus og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer